Jag ser det som att detta är konsekvenserna av ett samhälle där ojämställdhet råder. Ett samhälle där ena hälften tror att de kan bete sig precis som de vill med den andra hälften. Det värsta är att de får stöd av rättsinstanser på det sätt att de inte får straff i paritet med brottet. Visst – jag skriver om bibelns konsekvenser och med det menar jag de konsekvenser som blir när man har vikit av från grundtexten. Det här är en av de konsekvens som har blivit eftersom man alltsedan 300-talet har förbjudit kvinnor att utveckla sin potential och bli det Gud skapade oss till. Jesus skulle aldrig ha tillåtit att detta blev den konsekvens av hans undervisning om himmelriket.

 

Linda Kidsdotter, Västerås, gjorde ett inlägg på sin facebook-sida den 21 juni 2017. Jag lägger in det på min hemsida för att ämnet är angeläget.

Jag bor 50 meter från ett 2.5km elljusspår.
Det är ett superfint spår med mysiga gläntor, uppförs- & nedförsbackar.
Tyvärr bor jag vid Råby/Bäckby i Västerås, så kallade “no go zoner”.
Jag vill ut och motionera…
Jag vill gå ner i vikt…
Jag vill slå på min pepp-musik i hörlurarna och motionera…
Nä, ja just ja…
Musiken kan jag glömma, måste ju höra om nån är på väg att komma ifatt mig…
Jag måste vända mig om och avgöra om jag måste fly eller om jag lugnt kan fortsätta min träning.
Visst fan…
Det är lika bra att jag inte motionerar alls, som utmattad tjej… ensam i ett motionsspår i skogen, så har jag nog tyvärr inte mycket att säga till om ifall en eller flera män känner sig sexuellt frustrerade…

FAN!!!!

Angelica Wiktor tog i måndags sitt liv.
Pernilla tog för 2 månader sedan sitt liv.
På grund av att ha blivit utsatta för VÅLDTÄKT!
Av förövare, av nämndemän, av åklagare och av domstolar!

Öppet brev till alla er som arbetar som åklagare, domare, nämndemän & politiker:

Vi läser gång på gång om rättegångar gällande våldtäkter av svenska kvinnor/tjejer/barn där förövarna frikänns eller får patetiska straff. En 13-åring blir våldtagen och straffet som utdöms är samhällstjänst. En ung kvinna blir våldtagen av 4 (!) unga män men de frikänns för att rätten anser att “kvinnan ej varit i en utsatt situation” . Ensam i en hytt med 4 män, och har “inte varit i en utsatt situation”. VAD är då en utsatt situation?

Våldtäkten på 13-åringen ursäktades med att “hon såg ut att vara äldre”.
Det här är bara ett axplock hämtat ur våra rättssalar. Varje dag ursäktas kränkningar och våldtäkter av kvinnor, och jag vill veta vad som hänt, vad som gång på gång möjliggör denna galenskap.

Har ni alla tappat omdömet? Hatar ni alla kvinnor? Är ni alla sadister?
Eller VAD?

Lagen är likadan som den varit de senaste åren, men bedömningen från rättsapparaten är helt annorlunda i dag.
Förstår ni verkligen inte hur kränkande ett övergrepp eller en våldtäkt är?

Förstår ni inte att många kvinnor som blir utsatta för sådant önskar att de hellre fått dö? Hellre än att leva med skammen.
Hellre död än att leva med känslan att någon har, mot din vilja, berört ditt allra innersta?

Någon har, med våld och tvång, förstört det fina och vackra med att älska med en människa. Och kanske på grund av den upplevelsen har den utsatta blivit oförmögen att nånsin kunna uppleva det i livet.

När du sen trots allt vågar anmäla, vågar stå upp mot det sexuella våldet blir du ifrågasatt.
“Var du full?” “Vad hade du för kläder på dig?” etc etc.

Och efter den förnedringen kommer nästa: gärningsmannen/männen frikänns.

Själv anser jag att en kvinna ska kunna vara full, och till och med naken om så vore utan att bli våldtagen, det handlar nämligen om värderingar. Respekterar vi varandra? Och har vi normer och värderingar som säger oss att det inte är okej att våldföra sig på kvinnor under några som helst omständigheter ? Så borde det vara.

Ni måste förstå att NI i våra rättssalar sätter normerna för vårt samhälle.

När ni förringar dessa brott så säger ni också till samhället att det är okej att våldta och kränka kvinnor, och då kommer också fler att begå de här brotten. För att man kommer ju ändå undan med det och enligt rättspraxis så är det tillåtet att att våldföra sig på kvinnor om de är fulla eller har korta kjolar.

Jag förstår inte när, eller hur ni blev så världsfrånvända att ni inte kan sätta er in i kvinnornas situation.

Ni ska sätta normerna genom ert arbete. Det ni gör nu är att säga att kvinnor är allmänt villebråd och män agerar därefter.

Jag undrar hur ni kan sova på nätterna?
Eller betyder dessa sönderslagna människoliv inget för er?

Är det inte dags att vakna nu? Att ta ställning för det samhälle, och de värderingar vi vill ha? Och skydda våra kvinnor och ge dem den respekt de förtjänar?

 

Share →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin