Vem är jag?

Mogen kvinna som har mycket med sig från ett innehållsrikt liv. Sorger men också med många glädjeämne. Är van vid att gå min egen väg och inte lyssna alltför mycket på vad folk tycker och tänker om mig. Är kristen och har fötterna stadigt placerad på jorden och därmed verklighetsförankrad. Jag är begåvad med tre härliga barn och barnbarn som verkar bli fler och fler. En sådan lycka!

Är till min yrkesutbildning Förvaltningssocionom och har universitetsbetyg i psykologi vilket är ett av mina många intressen. Jag har jobbat i många år med jämställdhetsintegrering och vi har vi kommit en bit på vägen till jämställdhet.
Läser mycket och är för närvarande inriktad på svenska, kvinnliga författare.

Handarbeten av alla de slag är ett annat område som jag har skaffat mig en stor erfarenhet av, men intresset för det verkar komma i perioder.
Är nyfiken som person och intresserad av det mesta men nu fokuserar jag på att skriva den bok som har ockuperat mitt hjärta i många år.

Kvinnorna i Bibeln

Varför behöver man skriva om det? Vilket intresse har vi för kvinnor som levde för länge sedan? Jo, eftersom jag tror att Bibeln även är en historisk bok så har dessa kvinnor levt. De har berört sin samtid och eftersom det berättas om dem idag så påverkar de oss fortfarande. Jag har hört en del predikningar om kvinnor och om hur en ”riktig” kvinna ska uppföra sig. Men eftersom jag lever i en tid då kvinnor har börjat ifrågasätta mycket av det som samtiden kräver av oss, har jag i mina tankar ofta frågat ”Hur har du Gud tänkt det för oss?” Jag tror nämligen inte att Gud menar att vi kvinnor ska tryckas ner och inte få utveckla oss till vår fulla potential. Jag tror att Gud menar att vi ska använda vår styrka och vårt intellekt. Jag tror också att vi i våra hjärtan vet vilka gåvor vi har och vi måste lära oss att lita på dem, använda dem till vår försörjning, till våra nära och kära, och våra medmänniskor. Därför vill jag ge av de kunskaper jag har fått tagit del av och därmed även ge mina tankar ett utrymme.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin