Har helt plötsligt fått ett megastort problem. Min iMac meddelar mig att Scrivener-programmet inte går att öppna eller är skadat eller ofullständigt. Det hade kraschat helt enkelt. home-office-336373__180Där ligger allt jag har skrivit i detta fenomenala program och särskilt min bok som just nu lär ha 200 sidor färdigredigerade, “tvättade och strukna”. Hur skulle jag kunna rädda boken utan att behöva skriva om allt som kan ha försvunnit?
Men eftersom jag är lite försiktig ibland så hade jag säkerhetskopierat så jag fixade det. Där låg programmet helt och fullt användbart. Så därför uppmanar jag alla som ha Mac – glöm aldrig att använda Time Machine. Jag säkerhetskopierar med en regelbundenhet, ojämn men dock då och då. Det räddade min bok idag. Programmet låg där och väntade, det var bara att hämta upp det och då fanns alla mina dokument, filer och självklart mitt senaste alster. Så säkerhetskopiera även om du inte inte har Mac utan kör PC. Glöm inte att säkerhetskopiera. Det räcker inte med att lägga upp filerna i “molnet” där hittar du inga programvaror du måste göra en total säkerhetskopiering med program och alltihop.

Tagged with →  
Share →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin